Nieuws

Author: Wil Peters Period: 201706

Selected: Wil Peters201706

Remove selection(s)

Individuele klantbehandeling waardevol voor Belastingdienst

De juistheid en volledigheid van aangiften verbetert door een individueel convenant horizontaal toezicht. Dit blijkt uit een onderzoek naar de effecten van individuele klantbehandeling die de Belastingdienst toepast bij grote ondernemingen. De conclusie van het rapport is dat individuele klantbehandeling en horizontaal toezicht een waardevolle vorm van toezicht op grote organisaties is.

Lees meer

Fiscalisten: controle blijft onmisbaar in toezicht Belastingdienst

Bij de Belastingdienst woedt een aanhoudende discussie over de vraag wat het vertrekpunt moet zijn bij toezicht op het bedrijfsleven: vertrouwen of wantrouwen. Ook fiscalisten verschillen hierover van mening.

Lees meer

Optimaliseer uw TCF met Gemstone en RiskRhino

Het is van belang dat fiscale onjuistheden tijdig worden gesignaleerd en gecorrigeerd. Wachten met corrigeren tot het moment dat de jaarrekening wordt opgemaakt of pas na verloop van een aantal jaren aangeven, is onvoldoende. Een goed werkend TCF zorgt ervoor dat onverwachte naheffingen en boetes tot het verleden behoren.

Lees meer

Status suppletieaangifte in relatie tot TCF

Regelmatig komen er vragen over de suppletieaangiften. Veel gemeenten komen er bij het opmaken van de jaarrekening achter dat in aftrek gebrachte btw in feite gecompenseerd had moeten worden, of omgekeerd. Veelal tillen zij hier niet al te zwaar aan, omdat deze bedragen elkaar compenseren en gaan over tot suppletie en compensatie.

Lees meer